ADVISEUR LOGISTIEK
 • Minder uitstoot
 • Minder geluid
 • Minder CO2
 • Minder fijnstof
 • Beter klimaat

 • Logistieke dienstverlening

  Business Developement
  Benchmarking transport
  Betonfabrikanten
  Duurzaam Transport
  Ecocombi / LZV
  Herstructurering
  Interim Manager
  Intermodal transport
  Inkoop transport
  IT Projecten
  Juridisch advies
  Marketing / Verkoop
  Multimodaal vervoer
  Procurement / Contracten
  Supply Chain Management
  Tendering transport
  Transport Consultancy
  Windenergie
  Wagenpark
  Workshop Marketing
  Zwaar transport

  Recente Projecten

  2016 Contract en tender expert Afrika
  2015, Tender Transport en Kraan
  2015, Tendering Zwaartransport
  2015, Interim Tendermanager Transport
  2014, Transport Manager Inter East
  2014, Interim Logistiek Manager
  2014, Transport Consultant Wasserij

  Documenten

  CV Bouwe van der Meer Englisch
  CV Bouwe van der Meer German
  CV Bouwe van der Meer Dutch

   

   

   

   

  Wat is duurzaam transport?

  Van der Meer Logistiek Advies is een ervaren transportconsultant en interim manager gespecialiseerd in alle fasen van de supply chain

  Door bewust maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren, staan we stil bij het optimaliseren van duurzame transport. Voorbeelden hiervan zijn voortuigen aan te passen voor gebruik LNG, lichter te maken door andere materialen en het reduceren van kilometers. Lean and Green is een onderscheidend netwerk voor efficiency en verduurzaming van de mobiliteit.

  Voordelen duurzaam transport

  • Betere propositie bij grote opdrachtgevers
  • Creëren van maatschappelijk draagvlak
  • Kosten reduceren door minder kilometers
  • Beter milieu en klimaat

  LZV of Ecocombi's

  Een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV), ook wel Ecocombi, is een vrachtwagen die meer vracht kan en mag vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie. Een LZV is maximaal 25,25 meter lang en 60 ton zwaar, terwijl een gewone vrachtwagen maximaal 18,75 lang is en (in Nederland) maximaal 50 ton zwaar mag zijn. Omdat het brandstofverbruik nauwelijks stijgt, wordt bij het transporteren van goederen per LZV 4 tot 30% brandstof bespaard

  LNG en Duel-Fuel als brandstof

  Liquefied/liquid natural gas, afgekort tot lng, in het Nederlands ook wel vloeibaar aardgas genoemd, is een mengsel van voornamelijk methaan met mogelijke restgassen als stikstof, propaan en ethaan.

  Het volume van lng is ongeveer 600 maal kleiner dan van aardgas. Deze volumereductie is aanzienlijk groter dan bij compressie tot CNG. Hoewel op kleine schaal, wordt lng ook toegepast als motorbrandstof. In dit geval wordt het lng in het voertuig eerst verdampt naar aardgas dat dient als brandstof.

  De energiedichtheid van lng is ongeveer 60% van die van benzine en diesel, maar bij verbranding ontstaan minder schadelijke emissies dan bij deze brandstoffen.

  Rijden op aardgas (CNG)

  CNG is de Engelstalige afkorting voor compressed natural gas, in het Nederlands vertaald als aardgas onder druk. CNG wordt meestal gemaakt door aardgas met behulp van een compressor te comprimeren tot een druk van ca. 200 bar.

  CNG wordt in hoofdzaak toegepast als voertuigbrandstof. Ook wordt aardgas soms tijdelijk gecomprimeerd opgeslagen om als buffervoorraad te dienen. Als voertuigbrandstof is CNG een alternatief voor benzine of diesel. In vergelijking met deze brandstoffen stoot een aardgasvoertuig minder fijnstof en NOx uit. Aardgas is echter nog steeds een fossiele brandstof en daarom niet echt duurzaam. Wel is aardgas (methaan) gemakkelijker te verduurzamen door het te vervangen door het methaan uit biogas. CNG geeft in vergelijking met benzine een reductie in CO2-uitstoot van 20 tot 25%.

  Ten opzichte van diesel is de reductie in CO2-uitstoot 9%. In Nederland wordt meestal gebruik gemaakt van groen gas. Daarbij is middels certificaten aangetoond dat er voor het gas wat getankt wordt een gelijke hoeveelheid opgewaardeerd biogas in het gasnet is ingevoed.

  Lean and Green award

  Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren.

  Als een organisatie met een Plan van Aanpak kan aantonen dat zij 20% CO2-reductie kan behalen in vijf jaar tijd, komt zij in aanmerking voor de Lean and Green Award. Organisaties die hun 20% CO2-doelstelling daadwerkelijk hebben gerealiseerd, ontvangen de Lean and Green Star als symbool voor het bereiken van hun Lean and Green ambitie. Met Lean and Green laten organisaties zien dat zij zich actief inspannen om hun mobiliteitsproces duurzamer te maken. En dat is iets om trots op te zijn.

  Lean and Green kent de pijlers Lean and Green Logistics (goederenmobiliteit), Lean and Green Personal Mobility (personenmobiliteit) en Lean and Green Barge (binnenvaart in de container supply chain).

  Bedrijven die een product of dienst aanbieden die een bijdrage leveren aan reductie van CO2-uitstoot en aan kostenbesparing kunnen in aanmerking komen voor het predicaat Lean and Green Tool.

  Adviseur of consultant duurzaam transport

  Zoekt u een adviseur, consultant of zelfs een interim manager met expertise in duurzaam vervoer? Ik heb als transportdeskundige meer dan 20 jaar ervaring in wereldwijd transport en op hoog nivo duurzamen trajecten ontwikkelt en georganiseerd. Voor een vrijblijvende afspraak kunt u hier contact mij opnemen.

  Sinds 2007 heeft Van der Meer Advies meer dan 20 logistieke oplossingen ontwikkeld en geïmplementeerd voor bedrijven uit bijna alle sectoren, zoals industrie, logistiek, transport en supply chain.

   

  Van der Meer Advies

  Powered by
  Bouwe van der Meer
  KVK Leeuwarden: 011.177.76
  VAT number: NL001456161B03

  Office

  Rozenbergswijk 21 8411 KN JUBBEGA
  The Netherlands
  Phone: +31 6 46 84 23 31
  info@interim-xl.com

  Other Websites

  Interim-xl.de
  Interim-xl.com
  Breakbulk-logisics.com
  Vandermeer-advies.nl

  Other links

  Tender Consultancy
  Schwertransport Schulung
  Schwertransport Seminar
  Ihr Einkaufsberater